Abonneren  Inloggen

Online Print Symposium München: aftellen tot 28 april

21 april 2022

Bijna is het weer zover: op donderdag 28 en vrijdag 29 april vindt in het Science Congress Center nabij München het Online Print Symposium plaats. Er zijn nog enkele toegangskaarten beschikbaar voor Europa’s grootste congres over Online Print. Namens Nederland in het sprekersprogramma vertegenwoordigd is Ramon van Wingerden, ceo van Prindustry. Hij belicht het Nederlandse ‘Online Print-landschap.’

Prindustry ontwikkelt software voor het bestellen, personaliseren en inkopen van visuele communicatie. Tijdens het Online Print Symposium gaat Van Wingerden ook in op trends in automatisering die van belang zijn voor het online bestellen van drukwerk, in de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld ook bedrukte kleding. Zo moeten systemen aansluiten op de voortgaande trend van Mass Customisation, waarbij consumenten via portals producten willen kunnen bestellen die optimaal aansluiten bij persoonlijke voorkeuren.

Deze trend komt in meerdere lezingen aan bod. Zo legt Christophe Clermont van Gründer printess uit dat Mass Customisation extreem hoge eisen stelt aan de bediening van een webshop; niettemin laat hij zien hoe je als internetdrukker ook complexe producten op een eenvoudige manier gepersonaliseerd aan eindklanten kunt leveren.

Een gevarieerd lezingenaanbod

Het lezingenprogramma bevat sowieso een mooie mix van sprekers die werken bij gevestigde namen in de Online Print-wereld, tot individuele hemelbestormers. Zo gaan trendwatcher en congresorganisator Bernd Zipper (Zipcon Consulting) en Roland Keppler (ceo Online Printers) in op de Europese ontwikkelingen in Online Print, terwijl Thomas Völcker van Topp Digital vertelt over zijn grillige ondernemerstraject als autodidact in Online Print.

Aanmelden en meer informatie

Het Online Print Symposium is vanuit Nederland snel bereikbaar, namelijk op tien minuten met de metro vanaf het vliegveld van München. En met diezelfde metro ben je ruim een half uur later in het historische centrum van München.
Je kunt je hier aanmelden voor het Online Print Symposium 2022. Kosten: 1.090 euro. Het volgende is inbegrepen:

  • Informele Get Together op de avond van 27 april, met hapjes en drankjes, in de Courtyard van het Marriott Hotel, direct naast het Science Congress Center;
  • Het lezingenprogramma: 28 april van 9.30 tot 17.00 uur, gevolgd door een netwerkdiner om 18.00 uur. Vrijdag 29 april wordt het programma vervolgd van 9.30 tot 14.00 uur, met aansluitend koffie.