Abonneren  Inloggen

Met video ads de strijd aan om talent voor de grafimediabranche

11 april 2024

Een online platform en een bijbehorende social media campagne met korte filmpjes moet jongeren gaan enthousiasmeren om aan de slag te gaan in de grafimediabranche. Het compleet vernieuwde Indruk.nu werd afgelopen week gelanceerd.

Op de website ontdekken jongeren wat er komt kijken bij het maken van bijvoorbeeld een frisdrankblikje, een pak hagelslag en een magazine. Hoe je dat mooie vak leert? Indruk.nu maakt je wegwijs in de beschikbare opleidingen en brengt je in contact met grafimediabedrijven die op zoek zijn naar talent. Dankzij een vacature-matchingstool op de site vind je snel een baan die bij je past.

Voor en door de branche

Indruk.nu is een initiatief van het A&O Fonds Grafimediabranche, KVGO, GOC, FNV Media & Cultuur, CNV Vakmensen en De Unie. Samen zetten ze zich in om de grafimediasector te promoten als aantrekkelijke carrièrekeuze. Dat is belangrijk want de komende jaren gaan er veel ervaren vakmensen met pensioen. Met een online toolkit kunnen grafische bedrijven zelf ook een steentje bijdragen aan het promoten van werken in de grafimediabranche.

Video ads en Week van de Grafimedia

Met socialmediacampagnes wordt de grafimediabranche de komende maanden onder de aandacht gebracht van jongeren. Daarin spelen video ads een belangrijke rol. Korte video’s die laten zien hoe vreemd de wereld er zonder print uit zou zien. Want hoe vind je dan de weg in een gebouw of weet je wat je eet of drinkt? De video’s zijn nu al te bekijken op de homepage van indruk.nu. Verder zijn er plannen voor een Week van de Grafimedia eind september, waarin de spotlights op de branche komen te staan en grafische bedrijven hun deuren openen voor het grote publiek.

Groeiend aantal vacatures

Ook de grafimedia heeft te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. De concurrentie op de arbeidsmarkt is groot en door de vergrijzing stromen veel ouderen de komende jaren uit. De afgelopen jaren is het aantal vacatures in de branche gestegen en de vraag naar nieuwe instroom blijft bestaan.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief