Abonneren  Inloggen

QIPC-EAE neemt 3TControl Precicions Systems over

28 mei 2024

QIPC-EAE B.V. uit Oosterhout, dat oplossingen voor printautomatisering levert, neemt 3TControl Precision Systems (3TControl) over. Het Spaanse bedrijf is gespecialiseerd in closed-loop systemen voor kleurregister- en densiteitsregeling. De overname is een 100% aandelenaankoop en vormt een belangrijke mijlpaal in de strategische groei en marktconsolidatie van QIPC-EAE.

Menno Jansen, Chairman van QIPC-EAE, is enthousiast over de overname: ‘In een krimpende krantenmarkt is het cruciaal om te zoeken naar manieren om te consolideren en de efficiëntie te vergroten. Met de integratie van het 3TControl team in de QIPC-EAE groep kunnen we onze klanten een nog betere dienstverlening bieden. Ik ben bijzonder verheugd om 3TControl in ons team te verwelkomen.’

Verbeterd productportfolio en marktbereik

Menno Jansen vervolgt: ‘Met deze overname kan QIPC-EAE zijn productportfolio uitbreiden door een op merkteken gebaseerd systeem aan zijn aanbod toe te voegen, dat bijzonder geschikt is voor bepaalde opkomende markten.’ In tegenstelling tot de bestaande systemen van QIPC-EAE die TIFF-bestanden gebruiken om de kleur van de afbeelding te meten, maakt 3TControl gebruik van een "cloud of dots"-benadering, waardoor een complexe workflow overbodig wordt.

3TControl is een bedrijf van de VGP/HKMB groep, krantenuitgever en -drukker met hoofdkantoren in Passau, Duitsland, en Seefeld, Oostenrijk. Kurt Übelher, Chief Executive Officer van HKMB, licht de overname toe: ‘De overdracht van 3TControl aan QIPC-EAE is een gevolg van het desinvesteringsproces binnen onze groep om ons verder te concentreren op de kernactiviteit, het uitgeven en drukken van kranten en aanverwante diensten. Na vele jaren van betrokkenheid en ontwikkeling, ben ik blij dat we met deze overdracht het voortbestaan van het bedrijf met zijn merk hebben kunnen garanderen om respectievelijk onze bestaande klantenkring te bedienen en te ondersteunen en naar de toekomst toe te ontwikkelen.’

Perfecte afstemming van missies

De missie van 3TControl is het ontwerpen en leveren van eersteklas printprocesbesturingsproducten voor de krantenindustrie met vision-systemen van de hoogste kwaliteit en met nieuwe innovaties die toegevoegde waarde en een snellere ROI bieden. Deze missie sluit perfect aan bij QIPC-EAE's streven om state-of-the-art automatiseringsoplossingen te leveren die de drukkwaliteit en operationele efficiëntie verbeteren. De integratie van 3TControl in QIPC-EAE groep zorgt voor een naadloze voortzetting van deze missie, waardoor QIPC-EAE's positie als leider in de printautomatiseringsbranche verder wordt versterkt.

Foto boven: Menno Jansen verwelkomt 3TControl in het QIPC-EAE team. V.l.n.r.: Julio Latre, Unai Vallejo, Vicente Milán, Menno Jansen en Sergio Barrao.

Bezoek QIPC-EAE op Drupa 2024: Hal 16, stand A08


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief